Μαιευτικό & Γυναικολογικό Ιατρείο
AURORA clinic

Εγκυμοσύνη Υψηλού Κινδύνου
Γυναικολογική Ενδοκρινολογία
Θεραπείες Γονιμότητας
Παθολογία τραχήλου - Κολποσκόπηση
Ενδοσκοπική Χειρουργική

Περίπου 1 στις 5 γυναίκες θα έχει πολύ αίμα στην περίοδο ή και αιμορραγίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στις γυναίκες μετά τα σαράντα έτη. Η αιμορραγίες αυτές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικές, αφενός γιατί επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητες της γυναίκας και, αφετέρου, γιατί μπορεί να προκαλούν αναιμία και γενικότερη κόπωση. Τις περισσότερες φορές δε βρίσκεται συγκεκριμένος λόγος για τις αιμορραγίες, αν και χρειάζεται πάντα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας κακοήθειας. Για τη γυναίκα με αυξημένη περίοδο, η υστερεκτομή δεν είναι η μόνη λύση. Διάφορες εναλλακτικές και απλούστερες τεχνικές είναι πια διαθέσιμες που ελαττώνουν δραστικά την αιμορραγία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Στο ιατρείο μας, προσφέρουμε:

* Έλεγχο και θεραπεία για ινομυώματα, πολύποδες ή παχύ ενδομήτριο, τα οποία συχνά προκαλούν αιμορραγίες
* Έλεγχο και αποκλεισμό κακοήθειας της μήτρας

Επίσης, προσφέρουμε δύο εναλλακτικές θεραπείες αντί για υστερεκτομή:

* Καυτηρίαση της κοιλότητας της μήτρας (ablation), η οποία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία 90% των γυναικών με αυξημένη περίοδο. Με τη μέθοδο αυτή, δεν αφαιρείται η μήτρα. Ο Δρ. Παπαθανασίου έχει εκτεταμένη εμπειρία σε αυτήν την τεχνική, η οποία διαρκεί περίπου 10 λεπτά υπό ανασθησία. Απαιτείται προληπτική παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ, ενώ επανέρχεστε πλήρως στις δραστηριότητές σας από την επόμενη ημέρα.

* Τοποθέτηση του ορμονικού σπιράλ (Μirena IUS). Αυτό συνήθως γίνεται στο ιατρείο με ραντεβού. Η ορμόνη που περιέχεται στο σπιράλ σταδιακά λεπταίνει το εσωτερικό της μήτρας και ελαττώνει σημαντικά την ποσότητα του αίματος. Η ορμόνη διαρκεί περίπου 5 έτη, ενώ το σπιράλ δρα και αντισυλληπτικά.

Ηρακλείτου 4, Κολωνάκι, Αθήνα 10673   Τηλ.: 698 2974124   Fax: 210 3642347